Sümegi vár

Sümegről mindenkinek a hegycsúcson álló vár jut eszébe, ami rendjén is van, azonban jó tudni, hogy ez a csodás hangulatú városka, számos élményt tud nyújtani nevezetes várán kívül is. Legyen az természetjárás a fehér kövek tájvédelmi körzetben, vagy a 10 legjobb vidéki éttermek közé sorolt méltán híres Terazza bisztróban szerzett kulináris élmény, de akár csak egy nagy séta a barokkos városka utcáin. Vendégeink számára ajánlom a mindenki számára elérhető Sümegi Lovagi Tornát is, mint kiváló és egyedi programot.

Néhány kedvcsináló ötlet és információ

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült  

A vár gazdája szüntelenül azon dolgozik, hogyan tehetné még izgalmasabbá, érdekesebbé a várat és környezetét, ezt bizonyítják az alábbi információk. KLIKK

Árak és nyitva tartás itt:  KLIKK

Vár és környéke

Étkezési lehetőség a várparkban több is van. A parkolás ingyenes! 

Sümeg nevezetességeit említve nem mehetünk el a Püspöki Palota mellett, amely hamarosan – felújítást követően –  teljes egészében látogatható lesz.

Az 500 éves Püspöki Palota pincéjében található az Egly Palota pince és bormúzeum. Részletek: KLIKK

Püspöki palota pince

Sümegen található továbbá az Afrikárium, az Őskori Tűzkőbánya – kovakő – , Cápári Lovasiskola lovasprogramok, a Kisfaludy emlékház, valamint a Ferences Kegytemplom, ami a csodatevő Mária szoborról vált országosan híressé.

Ha felkeltették érdeklődésedet a Sümegen található látnivalók és programok, akkor foglald le szállásunkat még most és nézd meg őket te is!