Sümeg környéke így vendégházunk is, számos lehetőséget rejt a minőségi gasztronómia területén is, legyen az akár házhozszállítással. A lehetőségek bőséges kínálatából adunk néhány ötletet.

Sümegi éttermek

Étterem Sümegen: Kisfaludy Étterem

Kisfaludy Étterem

Sümeg belvárosában található, kb 6 percre a Rendeki Vendégháztól. Kellemes kiszolgálás mellett házias és különleges ízeket kóstolhatunk barátságos árakon. /kiválóak a vadételek/ 🙂 Minden nap 3 választható menüvel is várják a vendégeket, saját cukrászdát működtetnek. Házhozszállítás! 

Étterem Sümegen: Várcsárda

Várcsárda

Sümegi vár tövében található. Igazi autentikus hangulatban és ízekben egyaránt bővelkedik. A történelem egy szelete a csárda, mindenkinek ajánlott, aki ízekben is szeretne  időutazásban résztvenni.  A csárda környéke is megér egy sétát, különösen az lóistálló ahová kérésre beengednek.

Étterem Sümegen: Terazza Bistro-Bar

Terazza Bistro-Bar

Sümeg Öreghegyen, nem mindennapi panoráma mellett, nem mindennapi ételek helyszine. TOP 100-ak között számontartott étterem, különleges ízekkel, páratlan helyszín várja látogatóit. 

Egyéb említésre méltó éttermek Sümegen

Sümegi Vár lábánál a Vár Büfé számos klasszikus büfé étellel vár, érdemes megállni egy  velős pirítósra, hamburgerre, de akár egy jó ropogósra sütött hekkre is 🙂 

A belvárosban a B-Terv, hangulatos kis üde étterem. A K&H Bank mellett a kapualjból lehet megközelíteni.

Thirtys Étterem és Pizzeria a Tesco parkoló mellett található a várral szemben. Egy finom ebédre, de akár csak egy italra is érdemes betérni.

HUBER Cukrászda Sümeg legnagyobb cukrászdája. A finom fagylalt és a számos sütemény ott mindig alap, ráadásul igazán baráti árakon. A buszpályaudvar mögött található.

Gasztro Betyár Kizárólag házhozszállítással foglalkozik. Sümegen dolgoznak, de Csabrendekre szálláshoz kb 25-30 alatt kiszállítja a friss ételt. Csalódásmentes minőség, mennyiség!  Kiváló frissensültek és luxus pizzáik vannak 🙂  a Rendeki Vendégházhoz ingyenes kiszállítás. Vasárnap és hétfőn zárva. 

ÉTLAP 1. oldal

ÉTLAP 2. oldal

Rendeki Vendégház közelében lévő éttermek

Étterem Sümeg környékén: Szent Domonkos Étterem

Szent Domonkos Étterem

Az étterem Várvölgy főútcáján, könnyen megtalálható. Az épület és a berendezése önmagában megér egy  látogatást, de a konyhája egészen rendkívüli. A tulajdonos saját pékséget üzemeltet, az ott készült nem akármilyen házias sütemények és finomságok elérhetőek a kb 200 m-re található élelmiszer üzletükben. A 84-es úton Balaton irányában Lesencetomaj felé jobbra könnyen elérhető.

Étterem Sümeg környékén: Turul Vendéglő

Turul Vendéglő

Sümeg felől érkezve, Zalaszántó elején, jobbra található. Aki a  Sztúpába látogat, vagy csak  átutazik erre, érdemes megállni, nem fog csalódni a házias ízekben. 

Étterem Sümeg környékén: Répa Rozi Csárda

Répa Rozi Csárda

Elérhető a 84-es út mentén haladva Sümeg irányából a Balaton felé közvetlenül az út mellett. Ha valaki szereti a hamisítatlan, igazi magyaros, csárda hangulatot és a kifogástalan magyaros ételeket, itt a helye. Kávéző és igazi Olasz Pizzeria is található itt.

Étterem Sümeg környékén: Bringa Tanya

Bringa Tanya

Talán a név már sokaknak ismerős lehet. Magyarország egyik legjobb és talán leghíresebb fagylaltozója. Számos nemzetközi versenyen is komoly sikereket elért fagylaltozót egyszerűen nem lehet kihagyni. Genesdiáson található.