Béke Sztúpa

A Dalai Láma személyesen avatta fel 1993. június 17-én.

Zalaszántó látnivalói:  Béke Sztúpa

Zalaszántót a híres Béke Sztúpa tette igazán ismerté amellett, hogy különleges természeti adottságokkal rendelkezik. A látnivalók tárháza Zalaszántón korántsem ennyiben merül ki, azonban ez az, ami miatt nagy távolságokból is látogatnak ide emberek. A település Sümegtől kb 6 perc alatt elérhető autóútóval.

A Sztúpa a 316 méter magas Világosvár hegyről néz a Balatonra, 30 méter magas és 24 méter széles. Ez Európa egyik legnagyobb Sztúpája. Buddha tanításai, ereklyéi és egy 24 méteres életfa található a Sztúpa belsejében. A Buddha szobor Dél-Koreából származik. A Dalai Láma személyesen avatta fel 1993. június 17-én. A béke, a boldogság és a megvilágosodás jelképe.

Zalaszántó látnivalói: Sztúpa belülről

A Sztúpát a Dalai Láma személyesen avatta fel 1993-ban. A Sztúpától lefelé, egy erdei lépcsőn és ösvényen el lehet jutni a szerzetesek házáig, ahol az ajtó mindig nyitva áll, szabadon bemehet bárki és megtekintheti a szentélyüket. Ingyenes a látogatásuk, becsületkassza van kihelyezve és saját maguk által készített tárgyaikat, ékszereket lehet “vásárolni” önkiszolgálással.

Zalaszántó látnivalói: Meditációs központ

Néhány éve egy meditációs központ is épült a zalaszántó-i Sztupa mellett, amely szintén folyamatosan fogadja a látogatóit. A vendégháztól kb. 15 perc alatt elérhető autóval, Bazsi felé haladva a zalaszántói hegyen.

Mézeskalács múzeum

Zalaszántó látnivalói: Mézeskalács ház

Nyitvatartás:

Március 12-től június 30-ig

hétfő: szünnap

a hét többi napján: 10.00 – 17.00 óráig

Július 1-től augusztus 22-ig MINDEN NAP 10.00 – 18.00 ÓRÁIG

Augusztus 23-tól november 1-ig

hétfő, kedd: szünnap

a hét többi napján: 10.00 – 17.00 óráig

Elérhetőség: Drótos Gyöngyi

Tel.:06/30/589-7934, e-mail: drotosgyongyi@gmail.com

Tátika Vár

Zalaszántó látnivalói: Tátika Vár

A Zalaszántó közigazgatási területén található várat szerintem vétek volna kihagyni. Az onnan nyíló panoráma egy finom ebéd kíséretében emlékezetes napot teremthet mindenkinek egy zalaszántói kirándulás alkalmával.

Kotsy-vízimalom

A gyönyörűen felújított épülete szintén Zalaszántón található. További információért: KLIKK

Zalaszántó látnivalói: Kotsy vízimalom

Ha tetszettek Zalaszántó látnivalói és szeretnél a közelben megszállni, akkor foglald le most a Rendeki Vendégházat!