Tapolca, tavasbarlang

Ki ne akarná kipróbálni Tapolca különleges nevezetességét a város alatt húzódó tavas barlangot. Ez egy 300 méteren keresztül kanyargó mészkőbarlangrendszer, ami csónakkal bejárható egy föld alatti tavat követve egy 180 m szakasz. a teljes tavasbarlang hossza egyébként 3280 m hosszú. . Az ide látogatást csak ajánlani lehet, aki teheti, ne hagyja ki!

A fogadóépületben kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világába. A Tavasbarlang teljes hossza 3280 méter, melyet a mészkő repedéseibe bejutó víz alakított ki.

Gyermeknek és felnőttnek a barlang kristálytiszta vizén egy csónakázás felejthetetlen élmény egy életre. Minden információ elérhető ide kattintva: KLIKK A város persze számos más élménnyel is szolgál az idelátogatóknak, érdemes akár csak egy tartalmas sétát tenni a fő utcán és magunkba szippantani mediterrán hangulatát.

Tapolcai tavasbarlang

A város különleges szépségű tava a Malom-tó, amely a belváros közepén található. A Rendeki Vendégháztól 23 percnyi autóúttal elérhető!

A szálloda mellett végig sorjáznak a tóparton a különböző színvonalú vendéglátóhelyek, nyáron a tavon színpad is van, gyakori , főleg zenés programokkal.

A tóban és a patakban nagyra nőtt aranyhalak élnek a gyerekek nagy örömére.

Számos kirándulóhely található a város minden irányában, amelyekről vagy a legfontosabbakról ötleteket adunk az alábbi linkre kattintva. KLIKK

Ha tetszettek Tapolca látnivalói és szeretnél a közelben megszállni, akkor foglald le most a Rendeki Vendégházat!