Festetics-kastély

Keszthely látnivalói : Festetics Kastély

Keszthely tele van lehetőségekkel, amelyek közül rossz idő esetén több is alkalmas egész napos programokra. Szállásunktól kb. 30 perces autóúttal elérhető.

A Festetics-kastély kiemelkedő jelentőségű műemléke. Építése még a 18. század közepén kezdődött el, ám csak az 1880-as években, nagyszabású átépítés és bővítés után nyerte el végleges formáját.

A kastélyban megtekinthető több állandó valamint időszaki kiállítás is. Nyári estéken több komoly-, valamint könnyűzenei koncertnek illetve színházi előadásnak ad helyszínt a kastélypark. Az aktuális információk elérhetőek ide kattintva: KLIKK

Keszthely több strandja is felfedezhető a Balatonon, mindenki kedve szerint választhatja ki a neki tetszőt az alábbi linkre kattintva: KLIKK

Éttermek, kávézók, szórakozóhelyek az alábbi linken: KLIKK

Koncertek, fesztiválok, kiállítások, múzeumok stb. az alábbi linken: KLIKK

A belváros sétáló utcácskái a kisebb nagyobb terek hangulata nem beszélve a Festetics – kastély parkjáról nem kihagyható az ide látogatók számára. Számos kellemes étterem és vendéglátóhely kínálkozik városszerte.

Érdekességek

Aki Balatongyörökre látogat, annak mindenképpen látnia kell a Szépkilátóból elénk táruló panorámát. Az épített kilátókkal ellentétben meg sem kell másznunk ahhoz, hogy a Balaton, a Tapolcai medence tanúhegyeinek és a Szigligeti öbölnek a festői szépségében gyönyörködhessünk.

A Szépkilátó a nevét Eötvös Károly írótól kapta 1855-ben, akit annyira megihletett a dombról elé táruló szép kilátás, hogy az Utazás a Balaton körül című művében is megemlíti a balatongyöröki táj szépségét.

A kilátás valóban lenyűgöző: balra a Tapolcai medence tanúhegyei: a Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács, a Tóti-hegy, a Haláp, a Somló-hegy, a Kis-Somló és a Ság-hegy. Az egykori vulkanikus tevékenység nyomait őrző hegyek körülölelik az öböl keleti részét. Ezt a látványt már csak a Szigligeti vár képe tudja fokozni. Balra, a tanúhegyek előterében magasodnak az újjáépített várfalak, melyek történelmi hangulatot keltenek a szemlélőben.

71-es főút menti pihenőhely nagy férőhellyel rendelkező parkolóval, fából készült, tájba illő pihenőpadokkal, árnyékot nyújtó fenyőkkel várja a turistákat. A kilátó másik oldalán vendéglátóhelyek és nyilvános illemhely szolgálja a megfáradt utazók kényelmét. A gyalogos túraútvonalak érintik ezt a pontot, valamint biciklivel, a kerékpárútról letérve is megközelíthető a kilátó.

Ha tetszettek Keszthely látnivalói és szeretnél a közelben megszállni, akkor foglald le most a Rendeki Vendégházat!